Bygdene

Hei!

Her er litt informasjon om bygdene Tromvik, Rekvik og Grøtfjord. Har du lyst å oppleve rå og skjønn natur så er dette noen av de beste plassene å besøke i Nord-Norge. Her kan du fiske i et rikt hav, beundre utsikten fra høye fjell, eller ligge i sneen og nyte nordlyset når det danser i harmoni med fjell og fjorder! I tillegg er det alltid noe som skjer hos oss. Følg med her på siden for å få med deg aktiviteter og arrangementer som lages til for deg.

Tromvik

Naturresurser og friluftsliv.

Tromvik ligger idyllisk til med fjellene Sørtinden, Mellomtinden og Tromtinden i bakgrunnen. Bygda har gjennom alle år livnært seg på hva havet og naturen kunne gi. I Tromvik finner du en moderne fiskeindustri som har eget klippfisk tørkeri, og et gardsbruk som driver med melkeproduksjon. Har du lyst på en tur i skog og mark, eller en tur på havet med guide så er det mange muligheter her.

Båthavna med liggeplasser for lokal fiskeflåte og gjeste båter gir godt grunnlag for fiskerinæringa. Tromvik har et aktivt lag-og foreningsliv som gir samhold og fritidsmuligheter. Grøtfjordvågen mellom bygdene Tromvik og Grøtfjord er et fantastisk område for klarting med klatrehytta og Hollenderen som mål. Tromvik har barnehage.

Ønsker du å flytte til Tromvika så vil du oppleve gode dager i ei spennende bygd.

Rekvik

Vill og vakker.

Rekvik ligger som endestasjon når en utforsker vårt område. Rekvik har mange muligheter til rekreasjon i fjellområdet ovenfor bygda. I tidligere tider var Rekvik skolekretsens midtpunkt for «Nordøyan» i gamle Hillesøy kommune. Skamtinden ligger ruvende over bygda og her er det spilt inn både ordinære filmer og reklamefilmer. Rekvik framstår først og fremst i dag som et fantastiske område som gir muligheter til rekreasjon og det gode liv.

Grøtfjord

Tromsøs beste badested.

Grøtfjord er viden kjent for sin fantastiske badestrand og det med rette. Et flott anlegg er bygd for bruk av bygdas innbyggere og gjester som besøker oss. Jordbruk har alltid stått sterkt i bygda, med gode solforhold har dette gitt gode kår for jorda og de som høstet den. Grøtfjord har aktive bønder som driver med kjøttproduksjon, og her startet suksessen vi alle kjenner til – Aron mat. Blir det litt vind og «båra» er Grøtfjordsanden ypperlig til surfing.

Grøtfjordvågen mellom Grøtfjord og Tromvik er kjent for sin fantastiske fjellkjede med mange besøk til klatrehytta og Hollenderen.