Status fiber- og mobilnett i Skulsfjord, Vengsøy og omegn

Status fiber- og mobilnett i Skulsfjord, Vengsøy og omegn
20. januar 2016 jand

Ref. reparasjon av fibersamband til Skulsfjord, Vengsøy & omeng som følge av kutt på fiberkabel ifb. med redning av hval.

Som dere nok har forstått er deler av mobilnettet avhengig av fiberkabelen og det er nå bestemt og booket reparasjon.
Det har tatt litt tid og det har å gjøre med klargjøring/produksjon/kapping av rett type kabel og booking av skip. I tillegg må operasjonene times.

Planen blir som følger :

1. Kabelskip gjør seg ferdig med dagens oppdrag i Nordland og rigger om båt som blir klar til mandag 25. februar.
2. De reiser først til kabelfabrikk i Rognan og henter kabel. Det er en 9 timers seilas. De antar å reise videre tirsdag til Tromsø.
3. Ankomst Tromsø torsdag kveld.
4. Avreise til Kaldfjord og starter opphenting av den ødelagte kabelen, samt legger ut ny kabel. Fredag 29.januar.
5. Landtaksarbeid gjøres og fiberskjøtearbeid starter mandag 1. februar. Vi estimerer ferdigstilling av kabel til 3 februar.

Det tas værforbehold.

Dersom alt går etter planen vil mobilnettet bli operativt 3 februar. Vi gjør oppmerksom på at Nordix’s fibernettkunder allerede er lagt over på reserveløsning så det er fikset.

For øvrig ;
Telenor er tilbudt å låne fiberkabel fra Kaldfjord til Tromvik og med mulighet til å koble opp en radiolinje til Vengsøy. De kan om ønskelig koble opp sentralen i Tromvik.
Nordix ikke kan beslutte eller svare for mobiloperatørene. Etter samtale med driftsentralen i dag tidlig hørtes det ut som om de tenker å vente til fiberen er fikset, men det kan hende de vil revurdere nå som rettetid blir 3. februar og ikke slutten av denne uka som vi først antok.

Spørsmål om mobilnett må nok rettes til Telenor eller Netcom.

Er det spørsmål om internett og fiber så er det bare å ta kontakt. Vi har som nevnt redusert kapasitet på fibersambandene pga. en reservelinkg, men vi ser at det ennå er litt ekstra totalkapasitet så det kan hende vi åpner opp litt ekstra. det beror på hva vi får tid til. Det har vært noe hektisk i det siste.

Ha en fin dag

Med vennlig hilsen for
Nordix Data AS

Stein Tore Gustavsen

Nordix Data AS
E-post: stg@nordix.no
tlf. 77662600

0 Comments

Leave a reply